【烈士 未竟全功,手足 勿忘初衷】

已更新:2021年7月23日




2019年6月15日,梁凌杰烈士喺金鐘太古廣場外墮下身亡,係香港首位因反送中運動而犧牲嘅手足。逝世兩週年當日,本組織喺倫敦自行發起悼念,毋忘梁烈士為香港嘅的犧牲。

經過呢兩年每位烈士、義士、手足已成家人般咁重要,唔可以亦唔應該被人遺忘。即使呢刻我哋唔係身在香港,我哋亦唔會忘記逝去嘅烈士、在囚嘅每一位義士,仍身陷香港呢個大監獄嘅每一位手足,以及被極權迫走嘅每位流亡手足。

LIBERKONG 是一個聚集被極權政府迫害流亡海外港人組織,希望召集、協助手足及同路人,於國際延續香港抗爭意志,共抗暴政。縱使前路崎嶇難行,仍謹記烈士嘅遺志與各地嘅手足肩負前行、堅持到㡳。認清自己嘅定位,站在唔同崗位,向著同一目標邁進,尋找仼何重光嘅機會。

港共一步一步扼殺香港人表達同思想空間同自由,但喺大英帝國呢個自由嘅國度,有健全嘅法律去保障我哋嘅言論自由。即使港共想用仼何手段去滅聲,但香港人抗爭嘅心不死,我哋定必會為大家發聲!

14 次查看0 則留言