【熱愛香港得一層意義】



今日,鄭月娥呼籲熱愛香港嘅人參加十二月嘅香港立法會選舉 [1]。另外,馮驊引用選舉指引表示「香港加油」或類似標語,如果選管會覺得係有宣傳成份,或喺社會上有「第二層意義」嘅就會要求遮住字句等措施 [2]。


真係熱愛香港嘅人唔係俾佢捉咗去坐監,就係流亡,或者每日被佢哋用暴政去打壓。香港嘅選舉根本係由單一集團操控,只容納到一種聲音,係切切實實嘅偽選舉。任何真正心繫香港嘅香港人都唔應該再為呢個政權抬轎,一個唔係屬於人民嘅政府係絕對無資格得到香港市民任何一票。我哋會繼續呼籲所有同路人加入我哋杯葛立法會選舉嘅聯署:不參選、不投票、不宣傳、不承認,對迂腐嘅選舉制度作出政治抵抗,展示俾港共政府睇香港人係唔會再承認呢個政權同佢所謂嘅選舉制度。


//呼籲杯葛香港立法會選舉聯署表格//

決意杯葛呢個偽選舉嘅組織歡迎聯絡我哋,加入聯署。


資料來源:

[1] https://www.881903.com/news/local/2414869

[2] https://bit.ly/3Bcnasv


17 次查看0 則留言

最新文章

查看全部